Man moet dertien jaar zitten om twee joints

Het is ongelooflijk maar waar. In de Verenigde Staten moet een man meer dan 13 jaar doorbrengen in de gevangenis voor een hele kleine hoeveelheid wiet. Het zou gaan om niet meer dan 2 joints.

De 49-jarige Bernard Noble is veroordeeld tot ruim 13 jaar celstraf voor het bezit van wiet. Dit is voornamelijk door eerdere ‘veroordelingen’ inzake drugsbezit.

Vanaf 1989 is Noble zeven keer gepakt met gebruikershoeveelheden drugs. Vijf keer ging het om wiet en twee keer om cocaïne. Vier daarvan zijn overtredingen en drie worden gezien als misdrijf.

Noble is aangehouden in de staat Louisiana. Daar geldt dat je als recidivist iemand tot maximaal 13 jaar en 3 maanden celstraf, zonder kans op vervroegde vrijlating, kan veroordelen. En dat is precies wat de vader van de zeven kinderen heeft gekregen. De maximale straf voor een erg kleine hoeveelheid wiet. Belachelijk. En helemaal nu staten wiet legaliseren.

De man zou per direct vrijgelaten moeten worden. Maar Amerika kennende gaat dat niet gebeuren en zal Noble de volledige straf van 13 jaar en 3 maanden uitzitten voor wat plantmateriaal. Klik hier voor een interview met Noble.

Dus voor zoiets, minus de paar gram hasj, moet de man ruim 13 jaar zitten © crime nieuws
Dus voor zoiets, minus de paar gram hasj, moet de man ruim 13 jaar zitten © crime nieuws

Eén reactie

  1. In de Middeleeuwen vonden machthebbers het normaal om burgers wijs te maken dat heksenjachten absoluut noodzakelijk waren. Tegenwoordig weet men wel beter; of toch niet?!?

    Ik ben benieuwd hoe de mensheid over een paar eeuwen terugkijkt op de heksenjachten anno 2015. Wiet, hesjes van motorclubs of bijvoorbeeld andersdenkenden en demonstranten vallen tegenwoordig onder de door machthebbers noodzakelijk geachte heksenjachten.

    So, who is the real criminal?!? Iemand die een paar jointjes bezit?!? Of degene die een persoon omwille van een paar jointjes jarenlang van zijn vrijheid berooft?!? Voor een weldenkend mens zal het echte antwoord niet al te lastig te bedenken zijn, toch?!?

    p.s.: het is mij natuurlijk niet bekend of de persoon in kwestie nog andere zaken op zijn kerfstok heeft en het media artikel de exacte waarheid weergeeft.