Man kweekt 150.000 euro wiet uit 12 plantjes

De Eindhovense politie heeft maandagavond vier personen aangehouden inzake hennepteelt. Bij de actie is voor 150.000 euro aan wiet gevonden in een woning aan de Garonnelaan en in beslag genomen. Ook is een wiethok met 12 planten geruimd. De kweker verdiend een lintje voor het kweken van zo een grote hoeveelheid wiet met slechts 12 plantjes.

Bij de politie was er informatie dat er in en vanuit de betreffende woning mogelijk drugs geproduceerd en verhandeld zouden worden. Bij onderzoek in de woning werd een professionele hennepkwekerij met 12 planten aangetroffen. Volgens de politie waren de planten van een uitzonderlijk formaat en kwaliteit en hadden een gewicht van ruim 22 kilogram. In een andere ruimte werd nog een hoeveelheid wiet, 15 kilo, gevonden. De geschatte waarde van de partij wiet is meer dan 1,5 ton.

Een 52-jarige man uit Best, zijn 24-jarige zoon en zijn ex-vrouw worden door de politie gezien als hoofverdachte. Allen zijn ze aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hennepteelt. Ook een 37-jarige vrouw is aangehouden tijdens de actie.

Topje strawberry haze © crime nieuws
Topje strawberry haze © crime nieuws

9 reacties

 1. Zou die man heel snel lid willen worden van weedforum.eu daar kunnen we nog wat van leren…

  Zonder gein, dit is natuurlijk alleen mogelijk als de man de planten ongeveer 3 jaar voorgroeien. En dan met heel veel lampen, Je kan veel wiet van 1 plant halen dat klopt maar wat hier gesuggereerd word is belachelijk.

 2. Ik hoop dat ze rap een boek voor kwekers gaan uitbrengen met hoe in hemelsnaam ze planten hebben gekweekt die 22kilo per plant opleveren.
  Als dit ook maar enigzins zou kloppen dan zou Nederland overspoeld moeten worden met goedkope wiet….

 3. Mmm ik wil hem graag hebben voor artikelen op wietblog.com,
  Deze man is een pro!
  En de eerste doe dit voor elkaar gekregen heeft in al die jaren dat nederland al wiet kweekt!
  Ltotale nonsense dit berich 😉

 4. Het gaat om 22 kilo verdeeld over 12 planten.. + 15 in een andere ruimte.. maar dan nog gemiddeld 2 kilo per stuk en ook nog van hoogwaardige kwaliteit dat wil ik ook wel zien.

 5. Wat een oeverloos gelul. Wedden dat de wiet nog niet gedrood was. Daar gaat 80% vocht bij verloren.

  (22×0.2)/12=360 gram per plant.

  Lekker broodje aap verhaal

 6. Voor die bedragen zou ik heel graag inkopen slechte wiet kost 4€ inkoop en de betere tussen de 5/6€ en dan heb je het over grote partijen van 20kg+

 7. hahaha jullie weten nog niet hoe ze dat doen domboss hahahaahah mensen hebben nieuwe technologie uitgevonden en de meeste weet dat niet weinig mensen weten dat.