16 maanden celstraf geëist tegen doelwit van liquidatie ‘Ben’ oftewel Benaouf A.

Vrijdag 24 mei heeft het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechtbank in Amsterdam 16 maanden celstraf geëist tegen het vermeend doelwit van de liquidaties in de Staatsliedenbuurt, de Eindhovenaar Benaouf A. Hij wordt verdacht van vuurwapenbezit, het in bezit hebben van valse identiteitspapieren en witwassen.

Tijdens de wildwest taferelen op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt werden enkele inzittenden van een Range Rover met Franse kenteken hevig onder vuur genomen door meerdere schutters. Bij de heftige schietpartij werden Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf op koelbloedige wijze geliquideerd. Eindhovenaar Benaouf A. zat ook in de Range Rover en wist wonder boven wonder te ontkomen aan zijn belagers. Dit lukte hem door tussen twee woonboten in het water te springen.

Op 22 februari 2013 wordt de Eindhovenaar aangehouden in Rotterdam. Benaouf was met twee vrienden toen hij staande werd gehouden. ‘Ben’ en zijn vrienden reden rond in een BMW met Belgisch kenteken en werden staande gehouden omdat hun auto dubbel geparkeerd stond en surveillerende agenten een pak biljetten uit de armleuning zagen steken. Daarop observeerden ze het voertuig totdat ‘Ben’ en zijn vrienden terugkwamen. Bij fouillering werd € 1.000,- aangetroffen bij ‘Ben’. In de auto lag nog € 4.000,-  en twee vuurwapens, een Glock en een Taurus. Tevens bleek ‘Ben’ een vals Belgisch paspoort bij zich te hebben. Tijdens verhoren verklaarde hij gewapend te zijn omdat hij het doelwit was/is van de schutters die op 29 december 2012 Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf liquideerden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*