56 jaar cel voor Nederlandse plofkrakers in RS4 voor schieten met AK-47 op Belgische politie

liquidatie tommie van der burg, moord tommie van der burg, onderzoek dood tommie van der burg
Audi RS4 © By The Car Spy (2006 Audi RS4 Avant) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

De rechtbank van Turnhout heeft drie Nederlandse plofkrakers die op de politie schoten met een kalasjnikov veroordeeld voor poging tot moord. Twee mannen moeten achttien jaar zitten en een derde is veroordeeld tot twintig jaar cel.

De verdachten pleegden in de nacht van 23 februari een plofkraak in Breda en sloegen op de vlucht. De plofkrakers werden achtervolgd door de Nederlandse politie en vluchten richting België. Tijdens de achtervolging kregen de Nederlandse dienders assistentie van Belgische agenten.

Bij Antwerpen werd vanuit de Audi RS4 het vuur geopend op de achtervolgende agenten. Toen het drietal bij Turnhout over een spijkmat reed en de banden lek raakten werd opnieuw het vuur geopend met een kalasjnikov. Niemand raakte daarbij gewond. De mannen vluchten een bos in en werden na een zoektocht opgepakt.

19 Reacties op 56 jaar cel voor Nederlandse plofkrakers in RS4 voor schieten met AK-47 op Belgische politie

  1. Free damsco van hasselt en ze broeder van turnhout prison en anvers prison hou u sterk broerr!!!! Alles door die fucking media aandacht krijgen ze hoge straffe opgelegt terwijl de eis 20jaar was kon de rechter tenminste 10 jaar geven en aan eentje de vrijspraak maar door die fucking media aandacht op die zaak….. er is nog hoger beroep als dat tactisch goed is vr de advocaat

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*