Adil A. verdachte dubbele liquidatie A’dam-West heeft naar verluidt niet stilgezeten na knippen enkelband

De 25-jarige Adil A. die vastzit in verband met de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West op 29 december 2012, wordt tevens verdacht van een flink aantal misdrijven tijdens een achtervolging op de A4 in oktober 2012. Onlangs heeft website bontkraagje.nl bekendgemaakt dat Adil A. ten tijde van de liquidatie in de Staatsliedenbuurt voortvluchtig was. Hij zou al in januari 2012 zijn enkelband hebben doorgeknipt. In de tijd tussen het doorknippen van zijn enkelband en de recente aanhouding heeft de verdachte klaarblijkelijk niet stilgezeten.

Uit de tenlastelegging tegen Adil A. van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag blijkt dat hij onder meer verdacht wordt van het inrijden op een motoragent tijdens een wilde achtervolging over de A4. Op 21 mei zal A. zich samen met twee anderen bij de rechtbank in Den Haag moeten melden voor de inhoudelijke behandeling van die zaak. Het OM verdenkt hem onder meer van het voorhanden hebben van vuurwapens, poging tot ontvoering, openlijke geweldpleging, poging doodslag en doorrijden na een ongeval.

Aanstaande vrijdag moet de 25-jarige Adil zich in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam verantwoorden voor de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt op 29 december 2012. Daarbij werden Youssef Lkhorf & Saïd el Yazidi koelbloedig geliquideerd door enkele zwaarbewapende mannen. Het vermoedelijke doelwit wist uiteindelijk te ontkomen door in het ijskoude water te springen.

Op precies dezelfde manier probeerde Adil A. te ontkomen aan een arrestatieteam (AT). Hij sprong in het water, zwom naar de overkant waarna hij op de kade klom en probeerde te ontkomen. Echter leden van een arrestatieteam (AT) kunnen over het algemeen zéér goed schieten, en schoten hem in zijn been toen hij probeerde te vluchten. Hij viel en kon direct worden aangehouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*