Boze agent doet boos om filmen

Op internet is een filmpje opgedoken van een politieagent die blijkbaar niet weet wat de regels zijn omtrent het filmen op de openbare weg. De boze agent eist van de 14-jarige tiener die hem filmt om daarmee te stoppen en de video te wissen. Wanneer hij ziet dat hij de discussie niet zal winnen en dat de tiener volkomen in zijn recht staat, besluit hij een boete uit te delen voor het niet hebben van een ID.

2 reacties

 1. Men mag niet zomaar zonder reden je id vragen, daar moet een aanleiding voor zijn. Dit is puur machtsmisbruik(aanvechtbaar). Gefeliciteerd agent, heb je de naam van de politie door je machtsvertoon en gebrekkige regelkennis weer lekker door het sluik gehaald.

  1. ja, je mag filmen op de openbare weg.
   ja je mag ook een agent filmen op diezelfde openbare weg.
   maar, als de agent belemmert wordt in zijn of haar werk, door b.v treiteren o.i.d dan kan,en mag hij of zij jou vragen of vorderen om te stoppen met het filmen.
   je MOET ten alle tijden voldoen aan een vordering!! eventuele uitleg n.a.v die vordering kan je krijgen op het bureau. vraag dan wel even van tevoren om zijn i.d of nummer 😉

   p.s er is nog nooit een uitspraak van een rechter geweest hierover in het voordeel van een burger,