Antilliaanse bommenmaker gezocht na aanslagen in Parijs

De Belgische veiligheidsdiensten zijn in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs naarstig op zoek naar een Antilliaanse bommenmaker die gespecialiseerd zou zijn in explosieven en ontstekingsmechanismen.

“Dringend op te sporen: aanslagen Parijs! Zeer gevaarlijk. Gespecialiseerd in explosieven en ontstekingsmechanismen.” Zo luidde het opsporingsbericht. De Belgische heeft een foto van de man verspreid.

Het gaat om Mohamed K. uit het Franse Roubaix. K. komt oorspronkelijk uit de Antillen. Volgens de Belgische politie zou er geen enkele twijfel zijn over zijn mogelijke betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. Het brein van die aanslagen is vandaag in Saint Denis gedood.

Gezocht Antilliaanse bommenmaker Mohamed K.
Gezocht Antilliaanse bommenmaker Mohamed K.

25 reacties

 1. Als het jurendy martina was had je gehoord de Nederlander. Maar als iemand iets slecht doet ben je gelijk weer antilliaan. Om te pronken met onze veren zijn we wel goed. Pfff

  1. Gaat over franse antillen, niet nederlandse antillen. Antillen is het gebied en frans of nederlands de kolonieserende partij.

   1. Martine je hebt gelijk. Ik zie nergens Ned. Antillen genoemd,de Antillen is een gebied dus ieder die daar wonen zijn automatisch Antillianen. Het is niet voor niks dat wij de naam hebben van Nederlandse Antillen want er zijn ook Franse Antillianen.
    Mensen ga eerst op onderzoek en lees beter je text en roep geen nonsense (onzin)op. Ik ben zelf van Ned.Antilliaan maar denk eerst goed na voordat ik een uitspraak doet die niet klopt.

 2. Regio Caribisch eilanden (Antillen) heb je vele eilanden. je heb veel ex- Frans, Engels,Spanje en USA America kolonie. Enkele bekende eilanden St Lucia, Cuba, Jamaica, Puerto Rico, Guadalupe, Marinque, St Barth, Barbados, Haiti, Rep Dominicaan, St. Kitts, Antiqua,Dominica, US Virgen eilanden, Bahamas enz, Dus het is niet alleen 6 Nederlands overzee kolonie die Antillen wordt genoemd.

 3. Weer zo’n halve media bericht om haat te zaaien…
  Schrijf gewoon franse Antillen want zo is de originele berichtgeving ook naar buiten gekomen!

 4. Think before you speak! Roti is Surinaams en niet Curacao’s (antiliaans bestaat trouwens niet meer sinds de Nederlandse Antillen ook niet meer bestaat). Die man komt uit de Franse Antillen en niet de Nederlandse Antillen(want die bestaat gewoonweg niet). Leer even je gerechten kennen Curaçao en Suriname zijn niet hetzelfde land. De een ligt in Zuid Amerika en de ander in het Caribisch gebied!

   1. De Nederlandse Antillen zijn op 10 oktober 2010 ontbonden en bestaan dus niet meer. Curaçao is een autonoom land binnen het Nederlands Koninkrijk, net zoals Sint Maarten. Aruba heeft sinds 1986 een Status Aparte en behoorde al niet meer tot de Nederlandse Antillen. Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn sinds 10 oktober 2010 bijzondere gemeenten van Nederland.

   2. Mijn God! !!!! Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn povincie van Nederland curacao, Aruba en Sint Maarten zijn sinds 2010 een land binnen het Verenigd Koninklijk der Nederlanden. Jeetje….

   3. Ora abo ta wak tur cos op de commentaren dan denken ik jeetje erzijn veel domme mensen op de wereld wilders is niet alleen

 5. Donker getinte man gezocht.foto erbij en klaar. Nix geen labels en landen van mogelijke herkomst noemen. France antillen nederlands antillen turks antillen whatever antillen. Hij woont nu iig in frankrijk. Hij maakt bommen. Niet goed zoek en vondt. All good.

 6. Komt oorspronkelijk uit de Antiilen dat betekent dat hij op the Antillen heeft gewwon, of dat zijn vliegtuig van de Antillen arrivvert?

  1. Er zijn ook Nederlanders die eerst Jan heette en nu Abdullah. Je krijgt een islamitische naam als je je bekeerd tot de islam!

 7. Jullie moeten niet vergeten dat sint Maarten halve nederland is en halve Franse dus misschien kom hij wel uit sint Maarten niet uit curaçao.
  Curaçaose mensen zijn niet de dezelfde als sint Maarten mensen

 8. Antillen of Caraïben zijn eeneilandengroep in de Caraïbische Zee.

  Alle eilanden in de Caraïbische Zee worden tot de Antillen gerekend, met uitzondering van de Bahama’s. De eilanden krullen zuidwaarts vanaf de punt van Florida naar het noordwesten van Venezuela. De Antillen worden onderverdeeld in Grote Antillen enKleine Antillen. De Kleine Antillen worden op hun beurt onderverdeeld in Bovenwindse Eilanden en Benedenwindse Eilanden. Verwarrend hierbij is dat in het Nederlands de zogeheten SSS-eilanden als Bovenwindse Eilanden en de ABC-eilanden alsBenedenwindse Eilanden worden beschouwd, terwijl in het Engels deze begrippen precies andersom worden gebruikt.

  Er zijn ten minste 7000 grote en kleine eilanden en riffen in het gebied. Meer in detail zijn de eilanden onderverdeeld in 25 delen waarvan sommige onafhankelijke staten, en andere afhankelijke gebieden zijn.

  Op een bepaald moment was het grootste deel van de eilanden, die voordien Britsekolonies waren, verenigd in de West-Indische Federatie (die echter niet lang stand hield).

 9. Aangenomen wordt dat de Grote Antillen zijn bevolkt door Arowakken vanuit Belize, terwijl de Kleine Antillen zijn bevolkt doorArowakken vanuit Venezuela. Aan het eind van de 15e eeuw werd het gebied bezocht door Spaanse ontdekkingsreizigers alsChristoffel Columbus en Alonso de Ojeda. Veel eilanden werden aanvankelijk ingenomen door Spanje. Later werden sommige eilanden veroverd door Frankrijk, andere door Nederland, en weer andere door het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig zijn de meeste eilanden onafhankelijk.

  De volgende eilanden waren op een bepaald moment, of zijn nog steeds, kolonies van Europese naties:

  Brits-West-Indië : Anguilla, Antigua en Barbuda, Bahama’s, Barbados, Britse Maagdeneilanden, Kaaimaneilanden,Dominica, Grenada, Jamaica, Montserrat,Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago en deTurks- en CaicoseilandenDeens-West-Indië : de huidige Amerikaanse MaagdeneilandenNederlands-West-Indië : het huidige Aruba,Curaçao, het zuidelijke deel van Sint Maartenen de Nederlandse BES-eilandenFrans-West-Indië : Guadeloupe, Martiniqueen het noordelijke deel van Sint MaartenSpanje : Cuba (onderdeel van het huidigeCuba), Hispaniola (de huidige Dominicaanse Republiek en Haïti), Puerto Rico.