De Belgische speurders (zo noemen Belgen agenten) hebben beelden vrijgegeven van een zeer gewelddadige overval op G4S in juli 2012 in het plaatsje Zaventem, nabij Brussel. De overvallers ontvoerden daarbij een werknemer van het bedrijf om zo toegang te krijgen tot het terrein. Eén van de overvallers deed de kleren van de ontvoerde werknemer aan en gebruikte zijn pasje en toegangscode om binnen in het gebouw te komen.

Eenmaal binnen gaat de overvaller zéér professioneel en koelbloedig te werk. Daarbij schiet hij een werknemer in zijn been en wanneer deze een deur niet openkrijgt voor de overvaller, wordt het vuur opnieuw geopend en krijgt hij een kogel in zijn buik. De man raakt daarbij zwaargewond maar is niet in levensgevaar geweest.

De overvallers konden, ondanks de goede voorbereiding, niets buitmaken. Volgens de politie wisten de overvallers precies wat ze moesten doen en denken ze dat de daders informatie van binnenuit moeten hebben gekregen. De Belgische speurders houden er dan ook ernstig rekening mee dat deze zwaarbewapende gangsters opnieuw toe zullen slaan.