Beveiliger Van Gogh Museum weigert Marokkaanse jongen

marokkaan van gogh museum, marokkaan weigering museum, beveiliger van gogh discriminatie
De sterrennacht van Vincent van Gogh © Vincent van Gogh [Public domain], via Wikimedia Commons

Een Nederlandse jongen van Marokkaanse afkomst is geweigerd aan de deur van het Van Gogh Museum in Amsterdam. De beveiliger zou hem niet naar binnen hebben willen laten vanwege zijn afkomst.

De jongeman verteld aan Marokko.nl dat hij zoals iedereen gewoon in de rij stond toen de beveiliger hem kwam vragen wat hij hier eigenlijk kwam doen. Hij vertelde hem dat hij schilderijen kwam bekijken. Wat moet je anders in een museum?

Ondanks dat de jongeman een kaartje had mocht hij niet naar binnen. Wat een mooie dag had moeten worden voor de jongen liep uit op een grote deceptie. De jongeman heeft het gesprek opgenomen en aangifte gedaan bij de politie vanwege discriminatie.

Groot gelijk heeft hij want dit is natuurlijk volkomen belachelijk. Als je eerst moet worden ondervraagd wat je allemaal komt doen voor je een museum binnenkomt dan gaat niemand meer. Maar blijkbaar geldt deze behandeling alleen voor speciale gevallen met een kleurtje of iets anders wat de beveiliger die dag even niet aanstaat. Lang leve de smartphones waardoor dit soort dingen opgenomen kunnen worden en naar buiten komen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*