Een buschauffeur van Arriva heeft besloten om eigenhandig het ‘boerkaverbod’ maar alvast in te voeren in zijn bus en weigerde een vrouw die een boerka aan had mee te nemen. Arriva heeft excuses aangeboden.

De geweigerde vrouw plaatste een video van het incident op Facebook. In de video is te horen dat de chauffeur haar specifiek weigert omdat zij een boerka draagt. Het incident gebeurde op lijn 327 tussen Oosterhout en Tilburg.

Het kabinet heeft plannen om het dragen van gezichtsbedekkende kleding, het zogenaamde boerkaverbod’ in te voeren. Wanneer dat gebeurt wordt het dragen van een boerka in het openbaar vervoer verboden. Maar daar is momenteel nog geen sprake van en dus mogen mensen met een boerka gewoon reizen.

Vervoersbedrijf Arriva heeft excuses aangeboden. “We nemen dit inderdaad hoog op. De chauffeur heeft de vrouw ten onrechte geweigerd”, aldus Arriva op Twitter. Nu nog zien wat er gaat gebeuren met de buschauffeur. Want mensen weigeren omdat ze je niet aanstaan kan natuurlijk niet. Dan moet je een ander beroep kiezen.

Buschauffeur weigert vrouw omdat ze een boerka draagt. © YouTube

Buschauffeur weigert vrouw omdat ze een boerka draagt. © YouTube