Een man in de Verenigde Staten heeft tijdens een controle door de politie een wapen getrokken, gericht op agenten en vervolgens de trekker overgehaald. De man wilde een ‘suicide by cop’ maar dat mislukte.

Agenten gingen op onderzoek in Utah na een melding over een verdachte situatie bij een auto. Daarop ging de politie ter plaatse voor een controle. De agenten stonden op het punt om de groep te laten gaan toen ze ontdekten dat iemand een valse naam had opgegeven.

In de video is te zien dat een agent de betreffende persoon daarmee confronteert en al snel gaat het fout. Op het moment dat de 19-jarige jongeman uitstapt richt hij gelijk een wapen op de agent en haalt meerdere keren de trekker over. Het is een wonder dat de politie niet gelijk terug heeft geschoten.

Normaal had de jongen dit zeker niet overleefd en al helemaal niet als hij van latino afkomst was of een donkere huidskleur had. Aan het einde van de video hoor je de 19-jarige nog zeggen dat hij wilde dat de agenten hem hadden doodgeschoten. Het bleek overigens niet te gaan om een echt vuurwapen maar om een ‘BB gun’ een soort van luchtdrukpistool.