Doodgeschoten ‘ontvoerders’ in Mexico blijken onschuldig

Vrouw is nog 'springlevend' hier op het moment dat `e gearresteerd werd.

De ontvoering in Villahermosa in de Mexicaanse staat Tabasco, waarbij acht doden vielen, blijkt toch even wat anders in elkaar te zitten dan de autoriteiten ons willen doen geloven. Zeker twee van de doodgeschoten ‘ontvoerders’ blijken onschuldig te zijn.

Drie personen die in eerste instantie als verdachten werden aangemerkt waren vermoedelijk gewoon op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats en twee daarvan hebben dat met hun leven moeten betalen. Volgens de autoriteiten zijn de vermeende ontvoerders omgekomen toen ze verongelukten tijdens een achtervolging met de politie. Uit een autopsierapport blijkt nu dat ze allen zijn doodgeschoten.

De man en vrouw die na het ongeluk in leven waren en gearresteerd werden door de politie zijn volgens de officiële versie onderweg naar het ziekenhuis gestorven. Dat was vanaf het begin al dubieus want in foto’s is duidelijk te zien dat het tweetal gewond is maar gewoon n leven. Ook waren er geen levensgevaarlijke verwondingen te zien waardoor je zou denken ze staan op het punt te sterven.

Vrouw is nog 'springlevend' hier op het moment dat `e gearresteerd werd.
Vrouw is nog ‘springlevend’ hier op het moment dat `e gearresteerd werd.

Man lijkt prima in orde, korte tijd later sterft hij 'onderweg' naar het ziekenhuis.
Man lijkt prima in orde, korte tijd later sterft hij ‘onderweg’ naar het ziekenhuis.
Maar een korte tijd later, zogenaamd onderweg naar het ziekenhuis, is op foto’s te zien dat de man en vrouw dood ergens in een berm liggen. Beide zijn duidelijk met schoten om het leven gebracht en niet door een ongeluk. Dit bevestigd het autopsierapport ook. Wat het allemaal nog een stukje triester maakt is dat het erop lijkt dat de vrouw verkracht is voor ze is vermoord.

De man en vrouw die 'prima in orde' waren toen ze gearresteerd werden.
De man en vrouw die ‘prima in orde’ waren toen ze gearresteerd werden.
Het verhaal wordt nog triester want het blijkt nu dat de twee waarschijnlijk helemaal geen ontvoerders waren en op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats waren en zijn vermoord. De man en vrouw blijken onschuldige burgers te zijn die in een club in Villahermosa werken. Zo heeft ook een collega van ze bevestigd die dit hele gebeuren als enige heeft overleefd.

Het blijkt nu dat er misschien helemaal geen sprake was van een ontvoering. Want van de vermeende slachtoffer is geen spoor te bekennen. Het verhaal rammelde al vanaf het begin aan alle kanten. Hoe kan je iemand nou ontvoeren als je met zes personen in een auto zit. Beetje krap allemaal. Mogelijk hebben betrokken agenten het ontvoerings scenario verzonnen en hadden ze het gewoon gemunt op drie criminele broers waarbij de drie onschuldigen in de auto zaten.

Eén van de drie broers waar de actie waarschijnlijk op gericht was.
Eén van de drie broers waar de actie waarschijnlijk op gericht was.
De broers waren uit geweest in de club waar het drietal werkt en hadden de twee dames gevraagd om mee te gaan feesten. De man was meegegaan omdat de dames niet alleen met de drie broers mee wilden gaan. De hele ontvoering lijkt helemaal niet plaats te hebben gevonden en vermoedelijk was de actie gericht op de drie broers waarvan bekend is dat ze in het criminele circuit zitten. In een land als Mexico worden wel vaker agenten ingezet bij liquidaties voor drugskartels of rivaliserende bendes. En dit lijkt een compleet uit de hand gelopen liquidatie. Al met al een triest eind voor een vrouw die gewoon even wilde feesten en een man die haar vergezelde.

Gerelateerde artikelen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*