Runners op heterdaad gepakt middels lokauto

Donderdag 4 juli heeft de politie in Rotterdam twee drugsrunners aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. Tevens werd een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne en contanten in beslag genomen.

Donderdagavond hielden agenten van de ‘Regionale Interventie Eenheid’ een zogenaamde drugsrunnersactie in Rotterdam-West. Rond 22.30 uur werden ze in de buurt van het Burgemeester Meineszplein aangesproken door een runner. Via hem kwamen ze in contact met één van zijn handlangers. De twee verdachten beweerden dat ze kilo’s harddrugs zouden kunnen leveren.

Daar hadden de klanten (agenten) wel oren naar en gingen met één van de verdachten mee naar een pand aan de Rauwenhoffstraat. Daar ging de runner naar binnen om de drugs te halen. Toen hij naar buiten kwam werd hij direct aangehouden. Ook zijn handlanger moest mee. Het gaat om twee Rotterdammers van 34 en 42 jaar oud.

Na de aanhouding van beide verdachten werd er ook een inval/instap gedaan in het drugspand. Daar werd een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne, versnijdingsmiddelen en € 30.000,- aan contanten aangetroffen en in beslag genomen.

Bron: Politie

4 reacties

  1. En jij doelt op?

   Er staat duidelijk in het bericht dat het een drugsrunnersactie betreft van de politie Rotterdam.

   De politie rijdt dan rond in een lokauto met (meestal) frans kenteken tot ze aangesproken worden, door runners.

   Die spreken een hoeveelheid en prijs af en brengen ze dan naar een draaihuis oftewel drugspand.

   Definitie van een drugsrunner is iemand die potentiële kopers van drugs bij een dealer brengt.

   En dat is precies wat de twee aangehouden verdachten hebben gedaan.

 1. dach dat uitlokking in Nl verboden was? want dat is het toch als je met buitenlands kenteken jezelf voordoet als drugstoerist. maar ik kan nergens terug vinden of het idd om buitelanfs kenteken zou gaan en indien zo welke. iemand??

  1. Zij spreken de runners nooit zelf aan. Ze worden aangesproken.

   En het betreft een drugsrunnersactie zegt de politie zelf.

   En runners lok je middels een auto met buitenlands kenteken. Je kan rondrijden wat je wil met een auto met nederlands kenteken niemand zal je aanspreken. Maar rij Rotterdam binnen met een frans of duits kenteken en je wordt geheid aangesproken door meerdere runners.

   En dat uitlokking verboden is wordt inderdaad vaak gezegd. Maar ik lees veel berichten over lokfietsen en zelfs lokhomo’s die worden ingezet. Dus of het echt verboden is valt te betwijfelen.