In de video is te zien hoe een man op de grond wordt geworpen en meerdere agenten met hun knieën op zijn hoofd, nek en rug hem in bedwang proberen te houden. Maar als je goed kijkt zie je dat de man zich totaal niet verzet en dit machtsvertoon helemaal nergens op slaat.

Ook is te zien hoe de broer van de arrestant reageert en commentaar levert op hoe de agenten zijn broer als een stuk vuil behandelen. En daar zijn de agenten niet van gediend.

Je ziet hoe de bezorgde man commentaar levert en aan de agenten vraagt waarom ze zijn broer op die manier moeten behandelen. Daarop komt een agent op hem af die hem klaarblijkelijk zijn mond wil snoeren. Vervolgens rent hij richting zijn huis. Want zoals we dat in een beschaafde samenleving gewend zijn mag een agent niet zomaar zonder enige reden of huiszoekingsbevel je huis in lopen.

De man denkt weer veilig naar buiten te kunnen en doet dat ook. Hij levert wederom commentaar, aangezien dat zou moeten kunnen in een vrij land, wat opnieuw niet erg gewaardeerd wordt.

Hierop vertonen de agenten een ernstige vorm van machtsmisbruik. Een tiental agenten rent zonder huiszoekingsbevel en aanleiding het huis van de man binnen en nemen hem hardhandig mee.

Overduidelijk geval van machtsmisbruik!