Extreem-rechtse ‘burgerwacht’ speelt politieagentje

politiemol geleen liqudiatie, politieagent liqudiatiepogingen

De extreem-rechtse zogenaamde ‘burgerwacht’ Soldiers of Odin hebben mogelijk een asielzoeker mishandeld die vrouwen zou hebben lastig gevallen. De zelfbenoemde burgerwacht denkt de politietaken over te kunnen nemen en agentje te spelen.

Crimesite maakt terecht melding van het feit dat de politie geen onderzoek doet naar de extreem-rechtse groep en de vermeende mishandeling. De politie ontkent zelfs dat de extreem-rechtse groep de man heeft overgedragen. ‘In de binnenstad spraken we de man na een tip aan. Hij was mishandeld en had klappen gehad. Van wie is onduidelijk. De man deed geen aangifte.’ Aldus een politiewoordvoerster in een reactie in Dagblad van het Noorden. De groep zelf claimt op Facebook de asielzoeker na een klopjacht van een uur te hebben overgedragen aan de politie.

Of de zelfbenoemde burgerwacht wel of niet eigen rechter heeft gespeeld door de asielzoeker te mishandelen weet de politie niet maar wordt ook niet verder onderzocht. De man in kwestie heeft in ieder geval klappen gehad, van iemand. De politie zei verder in Dagblad van het Noorden dat ze de groepering kennen en ‘blij zijn met extra ogen en oren’. ‘Maar het mag niet zo zijn dat mensen voor eigen rechter gaan spelen’.

Te gek voor woorden zogenaamde bezorgde burgers weer die van mening zijn de orde te kunnen handhaven. Dat is een taak voor de politie en alleen voor de politie en niet voor een of andere overgewaaide extreem-rechtse groepje uit Finland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*