Gemeente Maastricht houdt stug vol dat wietpas echt wel werkt

Waar is gemeente Maastricht nou allemaal mee bezig? Waarom houden ze nou stug vol dat de wietpas echt wel werkt terwijl uit alles blijkt dat de wietpas gedoemd is om te mislukken. Waar is ons o zo geroemde gedoogbeleid gebleven? Tegenwoordig worden zelfs gebruikershoeveelheden wiet & hasj in beslag genomen door overijverige agenten. Gewoon LEGALISEREN verdiend de regering er nog wat aan ook. Daar zal Onno wel oren naar hebben aangezien hij bij de VVD zit. Die houden wel van knaken. En met wiet & hasj zijn veel knaken te verdienen. Maar dit zit er zo te zien allemaal niet in want gemeente Maastricht heeft een persbericht vrijgegeven waarin ze duidelijk maken dat volgens hun de wietpas echt wel werkt. En dat zij het coffeeshopbeleid in de regionale driehoek in Limburg op consistente wijze zullen doorzetten. Zie hieronder het relaas van de gemeente.

Persbericht van de regionale driehoek in Limburg.

De gemeente Maastricht, samen met politie en het Openbaar Ministerie, zet het coffeeshopbeleid zoals dat thans wordt gevoerd op consistente wijze voort. Sinds de invoering van de wietpas is de drugsoverlast substantieel gedaald, blijkt uit verschillende rapporten. Na een recente rechterlijke uitspraak is het foutieve beeld ontstaan dat buitenlanders weer welkom in de coffeeshops zouden zijn. Sinds begin mei (de afgelopen twee weken) leidde dat tot een hernieuwde stijging van de overlast.

Ingezetenen-criterium

De regionale driehoek in Limburg (regioburgemeester, politiechef van de Eenheid Limburg en hoofdofficier van Justitie van het Arrondissementsparket Limburg) heeft het inzetplan van de politie voor de komende tijd aangepast op grond van de ontstane situatie sinds begin mei. Op basis van dat inzetplan is de driehoek ervan overtuigd ook de komende tijd het gevoerde beleid met succes te kunnen voortzetten. Over de inhoud van dat inzetplan worden geen mededelingen gedaan. Het bestuur, samen met politie en OM, blijft handhaven op het ingezetenen-criterium. Inmiddels blijkt uit rapportages het positieve effect van handhaving op dit criterium.

Mediaberichten dat in coffeeshops aan buitenlanders verkocht mag worden zijn onjuist.

Bron: Politie

2 reacties

 1. Politici zijn gewend om vragen op bijna authistische wijze te interpreteren.
  Dit stelt hen in staat om zonder te liegen onwaarheden te verkondigen.

  Als iemand als Hoes antwoord geeft op de vraag of de wietpas werkt, herleid hij dit tot de primaire doelstelling, “het tegengaan van wiettoerisme (en de daarbij gepaard gaande overlast)”.
  Het antwoord op deze vraag is “Ja, de wietpas werkt. Er is minder softdrugstoerisme(en softdrugstoerisme-overlast)”.

  Het is dus belangrijk om bij interviews duidelijk de definitie van, in dit geval een functionerende wietpas, vooraf breder te definieren, want alleen dan is “ja, het werkt” een leugen.

 2. En weer laat bestuurlijk Limburg zien hoe kortzichtig en eigenlijk frauduleus ze te werk gaan. Hoes moet zich diep schamen door alles om te draaien en Opstelten voor zijn karretje te spannen maar die heeft dat niet eens meer in te gaten tikkie zielig eigenlijk.
  Ik hoop dat de chaos veroorzaakt door het wanbeleid van Hoes explodeert en hij snel zal verdwijnen want dat is hard nodig, slopen die ivoren toren.