Gemeente weigert uitkering vanwege hasj

De gemeente Amsterdam weigert een man een bijstandsuitkering te geven, omdat hij gratis hasj zou krijgen van een coffeeshop. Dit meldt AT5.

De man vroeg een bijstandsuitkering aan bij de gemeente en vertelde daarbij een part-time baantje te hebben. Echter komt hij blijkbaar niet rond met zijn baan en zag zich genoodzaakt om een uitkering aan te vragen. Bij de aanvraag vertelde de man part-time te werken bij een coffeeshop. Ook vertelde hij elke dag 1 gram hasj of wiet van de coffeeshop te mogen gebruiken.

En dat ziet gemeente Amsterdam als gift dat meegerekend dient te worden wanneer je in aanmerking wil komen voor bijstand. De gemeente taxeerde de hasj op 10 euro per gram. De man was het daar totaal niet mee eens en stapte naar de rechter. Die heeft deze week bepaald dat de gemeente gelijk heeft in dit geschil.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl

2 reacties

 1. Ja en dat klopt ook nog volgens de wet en daar is geen spelt tussen te krijgen!
  Maar hoe gaat de rechter, de belastingdienst, hun collega’s in Rotterdam hier dan mee om?
  In Rotterdam hebben ze immers de achterstallige Ziektekosten rekeningen betaald voor vele cliënten die ook nog eens de ontvangen toeslagen inmiddels hadden verorbert.
  Gelijke monniken, gelijke kappen of hebben we het hier over verschillen de steden, een ander land!

 2. Moet er nog even bij!
  De betaalde Ziektekosten is weldegelijk inkomen.
  Dit inkomen dient opgeteld te worden bij de uitkering en daarover moet belasting worden betaald en dient verrekend te worden met de reeds betaald toeslag en de uitkering.
  Al deze uitkeringsgerechtigden kunnen worden vervolgt voor het plegen van sociale fraude als zij geen mededeling doen van deze uitgevoerde handeling van de DSZW van Rotterdam.
  De dienst DSZW is hiervoor niet verantwoordelijk, mooi he wat een land!!!!