Mechelse herder uit het niets doodgestoken in Wagenberg

In het Brabantse Wagenberg is zondagmiddag op een hondenuitlaatplek een Mechelse herder uit het niets doodgestoken. De politie is nu op zoek naar twee hondenbezitters met een klein hondje die verdacht worden van betrokkenheid bij het doodsteken van de hond.

Een 50-jarige man uit Made liet zondag zijn hond uit bij de Wagenburgse Put waar veel andere mensen ook hun hond uitlaten. De man wandelde met zijn zwarte jachthond en Mechelse herder toen hij onderweg twee mensen met een klein wit hondje tegenkwam.

De herder ging op het hondje af, waarop het slachtoffer riep: “Stuur hem maar weg hoor”. Dit deed het duo niet die pakte de herder direct bij zijn nekvel sleurden hem een paar meter mee en lieten hem daar liggen. Toen de man uit Made bij zijn hond aankwam zag hij dat er bloed rond de nek zichtbaar was.

Terwijl het slachtoffer zich ontfermde over zijn zwaargewonde hond, ging het duo er vandoor. De man heeft ook geen signalement kunnen geven aan de politie. Het is niet bekend of het om een stelletje ging, twee mannen of twee vrouwen. Vermoedelijk is het tweetal in een grijze auto naar de Wagenbergse Put gekomen.

4 reacties

  1. Nou, dat is niet uit het niets.De herder wilde het kleine hondje aanvallen en de eigenaar deed niets!Een gevalletje zelfverdediging dus.Die vent had zijn hond aan de riem moeten houden.

  2. Ik vind het belachelijk. Niet elke herder is gevaarlijk en dit is nog een jonge hond. Zelfs uit bescherming vind ik dit niet kunnen. Je weet niet wat voor intentie de herder had.

    Belachelijk hoop dat het stel snel gevonden word.

  3. Omdat Petra een lompe tokkie is, waarschijnlijk ook uit Made, en daarnaast niet over de hersencapaciteit beschikt om te proberen de situaties vanuit een ander perspectief te zien of te analyseren. En waarom hebben ze uberhaupt een mes op zak….uit de omschrijving van het signalement kan je afleiden dat het op simpele zielen gaat en als ze dan ook nog een wapen op zak hebben dat weet je het al helemaal…maar geen genade. Dienen op dezelfde (barbaarse) manier behandeld te worden. Bij de nekvel en steken….deel aub meer gegevens