‘Dure horloges, cash geld en drugs verdwijnen na inbeslagname’

inbeslagname spullen verdwijnen, in beslag genomen horloge, in beslag genomen spullen verdwenen, politie steelt spullen

Bij invallen, doorzoekingen en arrestaties door politie en justitie worden op grote schaal geld en waardevolle spullen, zoals dure horloges en sieraden, ontvreemd.

Dat zeggen verschillende strafrechtadvocaten in EenVandaag. Het gebeurt tientallen keren per jaar en dit al vele jaren. Juwelen en sieraden, contant geld en drugs verdwijnen op miraculeuze wijze.

In sommige gevallen is zelfs een echt horloge ingeruild voor een nep exemplaar. ‘Mijn cliënt had een echte Rolex mét echtheidscertificaat die in beslag genomen werd en hij kreeg een nep-Rolex terug.’ Aldus advocate Inez Weski.

Het is voor betrokkenen ook lastig om aangifte te doen of een zaak te maken van de verdwenen spullen. Als je wordt verdacht van witwassen ga je niet zeggen dat er nog meer geld lag dan er eigenlijk op papier staat genoteerd. Dus vaak komen de daders er ook nog mee weg aangezien niemand aan de bel durft te trekken of kan trekken.

27 Reacties op ‘Dure horloges, cash geld en drugs verdwijnen na inbeslagname’

  1. Jup of je nu een grote of kleine crimineel bent of je voor drugshandel of voor boetes wordt opgepakt als ze de kans zien nemen ze gewoon spullen mee …. want wie maakt hun wat? Als je aangifte gaat doen lachen ze je uit of ze beschermen elkaar allemaal. Dat is trouwens een van de vereiste om bij de politie te werke. Elkaar nooit veraden ….. best vreemd voor een organisatie die zegt rechtvaardig te zijn!!!! #ACAB

  2. Bij mij het zelfde geval me horloge zijn ze kwijt en me ketting zijn ze ook kwijt..! Boefuh die JUSTITIE..! Maah gelukkig heb ik me vriend nog Ad Westendorp de beste advocaat van Nederland die er voor me achter aan gaat..!

  3. Inderdaad zelf ondervonden… Een speciaal laten maken sieraad van overleden man ; gouden vingerafdruk met trouwring eromheen was na inval verdwenen net als een armband, zonnebril en dure aanstekers, geld uit de portefeuille van zijn overleden vader bij mijn zoon uit z’n kamer gehaald .
    En als klap op de vuurpijl vonden de heren het nodig de urn met as van zijn overleden vader leeg te kiepen..
    (Wie weet zat er wel geld in?)
    En zulke figuren moeten wij als burger respect voor hebben ????

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*