‘Dure horloges, cash geld en drugs verdwijnen na inbeslagname’

Bij invallen, doorzoekingen en arrestaties door politie en justitie worden op grote schaal geld en waardevolle spullen, zoals dure horloges en sieraden, ontvreemd.

Dat zeggen verschillende strafrechtadvocaten in EenVandaag. Het gebeurt tientallen keren per jaar en dit al vele jaren. Juwelen en sieraden, contant geld en drugs verdwijnen op miraculeuze wijze.

In sommige gevallen is zelfs een echt horloge ingeruild voor een nep exemplaar. ‘Mijn cliënt had een echte Rolex mét echtheidscertificaat die in beslag genomen werd en hij kreeg een nep-Rolex terug.’ Aldus advocate Inez Weski.

Het is voor betrokkenen ook lastig om aangifte te doen of een zaak te maken van de verdwenen spullen. Als je wordt verdacht van witwassen ga je niet zeggen dat er nog meer geld lag dan er eigenlijk op papier staat genoteerd. Dus vaak komen de daders er ook nog mee weg aangezien niemand aan de bel durft te trekken of kan trekken.

2 reacties

  1. Inderdaad zelf ondervonden… Een speciaal laten maken sieraad van overleden man ; gouden vingerafdruk met trouwring eromheen was na inval verdwenen net als een armband, zonnebril en dure aanstekers, geld uit de portefeuille van zijn overleden vader bij mijn zoon uit z’n kamer gehaald .
    En als klap op de vuurpijl vonden de heren het nodig de urn met as van zijn overleden vader leeg te kiepen..
    (Wie weet zat er wel geld in?)
    En zulke figuren moeten wij als burger respect voor hebben ????