VIDEO: Keeper Nederlands elftal Kenneth Vermeer slachtoffer etnisch profileren ‘want opvallende auto’

kenneth vermeer etnisch profileren, etnisch profileren politie
© Youtube

Het etnisch profileren in Nederland gaat rustig verder. Ook al ben je een keeper van het Nederlands elftal je gaat gewoon aan de kant. Na Typhoon is het nu Kenneth Vermeer die slachtoffer is van onderbuikgevoelens van agenten.

In de video is te zien hoe Kenneth Vermeer, terecht, in discussie gaat met de politieagent nadat hij voor de zoveelste keer aan de kant moet. Omdat het een opvallende auto is die meneer de agent niet kan betalen moet je telkens aan de kant met een kleurtje.

Witte blanke mannen van middelbare leeftijd in BMW’s en Range Rovers hoeven bijna niet aan de kant, behalve als ze een keer wat fout doen. En zo hoort het ook. Pas als er een reden is iemand staande houden. Niet puur op onderbuikgevoelens. Geef de politie gewoon bodycams want als dit soort dingen niet naar buiten komt blijft het gewoon doorgaan. Gelukkig hebben we allemaal telefoons met een camera tegenwoordig dan komt er nog iets naar buiten.

42 Reacties op VIDEO: Keeper Nederlands elftal Kenneth Vermeer slachtoffer etnisch profileren ‘want opvallende auto’

 1. Waarom is zn auto opvallend? Omdat die scotoe hem niet kan betalen gaatie hem maar aanhouden om hem te lullen? Elke dure segment auto is opvallend..the fuuuu. Zo kan je dagelijks een blanke zakenman van de weg plukken…
  Wat een nare beroep hebben die mensen man…smerig

 2. Wil niet veel zeggen, maar ik krijg als blanke gelijk een boete wanneer ik zulke woorden uitspreek tegen meneer agent. Maar ja, dan stopt opeens het filmpje.

 3. Ze zijn gebrainwasht dat arme skeere ambtenaars in functie …
  Helle werkdag jagen ze op burgers met( kleurtje) dan .! Die volgens hun dure materiaal bezitten ze gaan kapot van de
  minderwaardigheid complex en jaloezie

 4. Meteen dat gelul over discriminatie daar wordt ik doodmoe van pffff ik ben blank heb dure auto en wordt bij een controle ook aan de kant gezet bij een grootschalige controle gaat iedereen aan de kant blank ,donker ,groen ,geel uiteraard is het vervelend en ja ze zoeken en zoeken en ja ze zijn jaloers en inderdaad ze persen mensen uit allemaal mee eens maar niet over dat kleur gedoe

 5. Gewoon ondergaan ik ben blank en ik wordt ook gecontroleerd zowat ben na Drie minuutjes weer weg pufff gezeik allemaal.
  Schijnt nodig te zijn als je in de zogenaamde achterstandswijken kijkt staan daar grote dure auto’s en niemand gaat smorgens naar zijn werk raar he.
  En vindt je het dan gek dat oa Mohamed 18 jaar in een Mercedes cabrio 2015 €90.000 aangehouden wordt!!!!!
  Ik niet

 6. Lul niet zo dom joh , word steeds gekker, heb een parkeerboete gehad van een getinte man dus Jezus wat word ik gediscrimineerd , en al veel bekeuringen gehad, misschien wel een donkere man, Jezus, wat wird ik gediscrimineerd , hou asjeblieft op met jullie nieuwe hype over discriminatie want word beetje triest al dat gedroeftoeter

 7. Onzin toen me zus een Porsche had werd ze ook steeds aangehouden , en toen ze een Jaguar had zei de meneer( met kleurtje) van de parkeerdienst die bon kan jij toch makkelijk betalen, maar dat is niet RACISTISCH TOCH???

 8. Dat ze discrimineren is een feit . Maar heeft geblindeerde ramen je kan niet eens zien wie er in die bak zit van de buiten kant toen ik in een dikke bak reed werd ik ook 3 x per dag aan de kant gehaald jong tattoos petje is al genoeg voor ze ze discrimineren zeker maar niet speciaal op kleur maar op uiterlijk

 9. Als ze er moeite mee hebben dat ze steeds staande gehouden worden kopen ze toch gewoon een opel corsa of je gaat is tegen al die dealertjes zeggen dat je er zat van bent dat zij voor al die vooroordelen zorgen .als er nooit meer Brand was kon de brandweer ook wel opdoeken dus simpel als er is wat minder van de bevooroordeelde boys in opsporing verzocht kwamen dan werd het vanzelf minder met al die vooroordelen

 10. Gedroeftoeter,, een prachtig werkwoord , droeftoeteren, kunnen we best veel mee! Bijvoorbeeld een cursus droeftoeteren met een certificaat , want als je deze bezigheid goed beheerst bereik je best veel bij de Media en de regering. Ik stel voor deze cursus aan te bieden voor onze bejaarden, gehandicapten en de hulpbehoevenden. De reclamemakers roepen het eigenlijk al jaren ( kijk TV) hoe irritanter en slechter hoe meer er over gesproken wordt.
  Droeftoeteren,……

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*