Nieuw bewijs liquidatie Mocro Maffia op gekraakte PGP-telefoon doodgeschoten A’dammer

Justitie heeft opnieuw informatie uit een PGP-telefoon kunnen halen in een onderzoek naar liquidaties. Het gaat om de telefoon van Souhail Laachir die in 2013 is geliquideerd in het Scheepvaartsmuseum in Amsterdam.

Het Parool meldt dat het mailverkeer in de telefoon van Laachir is uitgelezen. Uit de berichten zou blijken dat Benaouf A. een rol zou spelen bij de liquidatie op Najib Bouhbouh in 2012 in Antwerpen. Laachir bleek zich nog al zorgen te maken over de BMW die gebruikt is bij de liquidatie in Antwerpen.

Er is al een tijd commotie omtrent de PGP-telefoons die gekocht worden omdat de gebruikers in de veronderstelling zijn dat de telefoons niet te kraken zijn. Misdaadnieuws.com publiceerde als eerste dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) berichten uit telefoons van verdachten hebben uitgelezen.

Of dit komt door verkeerd gebruik van de telefoon of een fout in de telefoons zelf is niet bekend. Toen de telefoon van de inmiddels geliquideerde Gwenette Martha gekraakt moest worden is dat na een aantal verwoede pogingen niet gelukt.

2 reacties

 1. Haha wat een sukkels allemaal.
  Het enigste wat je koopt met zo een pgp is een zogenaamd veiligheidsgevoel.
  Net zoals het plaatsen van een alarm in je huis.als inbrekers echt willen dan komen ze zowieso binnen.
  Er zal wel een (overheids)achterdeurtje zitten in de pgp.
  Blackberry is Canadees,vriendje van Vs europa etc.

 2. Volgens mij begrijp jij niet goed hoe PGP werkt?
  Ja, mails zijn encrypt en vrij moeilijk te kraken, indien onderschept. Maar als je het GSM apparaat zèlf in handen hebt, hoef je niets te “kraken”. De private key staat immers gewoon op de telefoon.