Dit weekeinde hebben Mexicaanse autoriteiten een massagraf gevonden met een onbekend aantal lijken in de staat Chihuahua. Er zijn ook acht lijken gevonden van mannen die kort voor hun dood zijn gemarteld.

De vondst werd gedaan na een uitgebreid onderzoek vrijdag en zaterdag. De stoffelijke overschotten in het graf behoren waarschijnlijk aan een aantal mannen die twee jaar geleden werden gedood ten zuiden van de stad Ciudad Juarez.

In Mexico woed al jaren een hevig drugsoorlog tussen kartels onderling en tussen kartels en de overheid. Sinds december 2006 toen de Mexicaanse overheid de oorlog verklaarde aan de drugskartels, heeft de strijd het leven gekost aan ongeveer 60.000 Mexicanen.

De onlangs vertrokken president van Mexico, Felipe Calderon, heeft gezegd dat het stoppen van de drugshandel onmogelijk is. Zelf heeft hij de afgelopen zes jaar juist het tegenovergestelde verklaard. Onder druk van de Verenigde Staten is Calderon zes jaar lang de strijd aangegaan met de drugskartels, en dat heeft het leven gekost aan veel onschuldige en schuldige Mexicanen. De ellenlange strijd heeft uiteindelijk niks meer opgeleverd dan bloedvergieten, geldverspilling en veel lijken.