Nederlandse zit doodziek in Marokkaanse cel

Een 22-jarige Nederlandse die in Marokko aangehouden is in een Nederlands onderzoek naar oplichting en witwassen, zou doodziek in een Marokkaanse cel zitten zonder enige medische hulp.

Dat meldt De Telegraaf. Kayleigh van 22 zit al maanden vast in de gevangenis van Salé. Naar eigen zeggen is ze maar één keer onderzocht in een ziekenhuis waar notabene bijna alle apparatuur kapot was. De vrouw kan niet eten en kotst nagenoeg alles uit wat naar binnengaat.

Volgens advocaat Sebas Diekstra krijgt de vrouw niet de hulp die zij zou moeten krijgen als Nederlands staatsburger. Hij vindt dat de regering moet eisen dat de vrouw per direct medische zorg krijgt. Of dit ook gaat gebeuren en/of Marokko er wat mee gaat doen is maar zeer de vraag. De tijd zal het leren.

2 reacties

  1. Geen idee maar hier in de Dominicaanse Republiek zijn er in de afgelopen 3 jaar al 2 Nederlanders in de gevangenissen gestorven en liggen er 2 op sterven. De ambassade doet NIETS. Geen mensen geen geld en geen interesse.

  2. LOL! Het is GEEN Nederlander (geen echte) anders was ze al thuis geweest, hihi. Valt wel weer op dat als Mocro’s problemen hebben in het buitenland zijn het ineens Nederlanders en als ze problemen hebben met Nederlandse Justitie zijn ze ineens Marokkanen die niet uitgeleverd zouden mogen worden.