Nepagenten aangehouden in onderzoek tientallen babbeltrucs

dode flat zuidoost moord, brand flat zuidoost dode, barbusselaan zuidoost brand dode
© Auteursrecht Het auteursrecht op de website wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voorbehouden. Onder voorwaarde dat de bron vermeld wordt, mogen onderdelen van de inhoud van de website worden overgenomen. [CC BY 3.0 nl], via Wikimedia Commons

De politie heeft na maandenlang onderzoek twee nepagenten aangehouden op verdenking van het doen van tientallen babbeltrucs in het hele land.

Bij de slachtoffers kwamen steeds twee keurig geklede mannen aan de deur die vertelden dat ze van de politie zijn. Ze vertellen dat het huis van de bewoner op een inbrekerslijst staat en dat ze even bij de kluis willen kijken. Uit onderzoek blijkt dat deze werkwijze vrij vaak gebruikt wordt door de daders. Telkens gaat het om hoogbejaarde slachtoffers. De twee gehaaide nepagenten weten de bewoners af te leiden en geld en sieraden uit de kluis buit te maken.

Het gaat om in totaal 51 zaken uit Gelderland, Overijssel, Brabant, Zuid-Holland, Limburg, Drenthe en Noord-holland. De verdachten kwamen na een anonieme tip bij de politie in beeld. Het gaat om een 51-jarige Arnhemmer en een 41-jarige man uit België. Beide mannen zitten vast en worden verhoord. De politie onderzoekt hun precieze rol.

Gerelateerde artikelen

Geef als eerste een reactie