Onschuldige Marokkanen omsingelen is ‘prima burgerzin’

Alkmaarse bekent doden hoogbejaarde buurvrouw

De politie vindt het blokkeren en omsingelen van drie Marokkaanse jongens door een grote groep boeren in Eemnes prima en proportioneel. Want Marokkaanse jongens in een auto is blijkbaar altijd verdacht. Zouden ze dit ook zeggen als drie roomblanke boerenjongens omsingeld worden in de Utrechtse Kanaleneiland of in Amsterdam-West omdat ze verdacht zijn. Of zijn blanke jongetjes bij voorbaat nooit verdacht?

Drie Marokkaanse jongens die in een polder staan met hun auto zouden volgens de boeren bij voorbaat al verdacht zijn. Blijkbaar is de politie het met ze eens aangezien ze de zwaar overdreven actie proportioneel vinden. Sinds wanneer mag de ene burger de ander gijzelen als diegene helemaal niets heeft gedaan.

De boeren en de politie zien dit duidelijk anders en zijn beide blij met de actie. Het getuigt van ‘burgerzin’ volgens de politie. Volgens boer Evert waren het duidelijk geen natuurliefhebbers of vogelspotters. Wat een onzin van boer Evert. Alsof hij dat zo kan bepalen wat iemand is of waar diegene van houdt.

De boeren waren naar eigen zeggen bang voor diefstal of aanranding. ‘We hebben hier nogal last van gereedschapsdiefstal. Of ze wachtten tot er in het schemerdonker een meisje voorbij fietst.’ Tuurlijk want er worden dagelijks meisjes van hun fiets afgetrokken in de polder en aangerand door Marokkanen. De kranten staan er vol van. Netals Jasper S. een echte Marokkaan rechtstreeks uit Marrakech.

De boeren gaan nog verder met onzin redenen. Zo zouden de drie jongens het mogelijk gemunt hebben op schapen want het is bijna offerfeest. Tuurlijk want elk jaar rond het offerfeest worden er op grote schaal schapen gestolen.

Dit is zoals columnist Zihni Özdil zei ‘xenofoob en hypocriet provincialisme’. Het allerergste is nog dat de politie dit ‘prima burgerzin’ vindt. Door dit uitspraken worden dit soort acties alleen maar aangemoedigd. Kijken of ze van ‘prima burgerzin’ spreken als een groep Marokkanen drie verdachte roomblanke Friese boerenjongetjes omsingelen in bijvoorbeeld een wijk als Kanaleneiland.

De politie je beste vriend behalve als je Marokkaans bent en toevallig in de polder wil chillen.
De politie je beste vriend behalve als je Marokkaans bent en toevallig in de polder wil chillen.

8 Reacties op Onschuldige Marokkanen omsingelen is ‘prima burgerzin’

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*