Overvallen overvallers moeten cel in

Twee overvallers die na een succesvolle overval bij de Hema afgelopen februari zelf beroofd werden van hun buit van 14.000 euro, hoorden onvoorwaardelijke celstraffen tegen zich eisen. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 24 en 28 maanden tegen de Hagenaars Mohamed S. (19) en Nicky G. (20).

Op 23 februari liepen de twee overvallers een Hema-filiaal aan het Savornin Lohmanplein in Den Haag binnen. Onder bedreiging van een mes dwongen ze drie medewerkers de kluis te openen en de inhoud mee te geven. Het duo kon maar heel even genieten van hun buit want eenmaal buiten stonden drie mannen hen op te wachten. Ook zij waren gewapend met een mes en dwongen de overvallers hun buit af te staan.

Dit deden Nicky en Mohamed en ze gaven hun zojuist buitgemaakte 14.000 euro af aan het drietal. Volgens de advocaat van Nicky was deze beroving een trauma voor zijn cliënt. Desondanks zag de officier van justitie geen reden om de strafeis te verlagen. Het drietal dat er uiteindelijk met de volledige buit vandoor is gegaan staat morgen voor de rechter.

Eén reactie

  1. Een trauma voor de overvaller? Dit meen je toch niet? Wat is dit voor een maatschappij? Er worden medewerkers bedreigd en die moeten geld afstaan. Voor hun is het een trauma en hoop dat zij professionele hulp hebben gekregen, maar het moet toch niet zo zijn dat we medelijden met de overvallers moeten hebben, als zij ook overvallen worden. Eigen schuld en voelen zij wat die medewerkers hebben gevoeld en nee sorry die overvallers zijn in mijn ogen geen slachtoffers!