Overvallers opgehangen in Iran (VIDEO)

In Iran worden elk jaar enkele honderden mensen opgehangen of op een ander manier geëxecuteerd. Maar meestal gebeurde dat niet in het openbaar. Maar toch is dat precies wat er gebeurde afgelopen zondag in Teheran in een openbaar park voor het oog van honderden toeschouwers. Daar werden twee jongemannen, de 20-jarige Mohammad Ali Sarvari en de 23-jarige Alireza Mafiha, opgehangen.

Dan denk je natuurlijk dit zullen wel verschrikkelijke moordenaars zijn, kinderverkrachters of iets wat daar op lijkt. Maar niets is minder waar want de mannen zijn ter dood veroordeeld voor het plegen van een overval. Een overval die ze met een paar man hebben gepleegd met een zéér, zéér magere buit van omgerekend € 20. Nu denk je ze zullen de man wel afgeslacht hebben om zo’n verschrikkelijke straf opgelegd te krijgen. Nou niet echt. Naar verluidt is het slachtoffer wel gestoken.

Gelukkig is er een video van het incident. Wij hebben de video bekeken. En de daders horen zeer zeker gestraft te worden voor hun daden. Maar of de doodstraf hier op zijn plaats is. Nee. Wij zijn sowieso tegen de doodstraf aangezien straffen worden opgelegd door mensen en mensen nou eenmaal fouten kunnen maken. En de doodstraf is een fout die je niet terug kunt draaien.

Bekijk de video en geef jou ongezouten mening!

Gerelateerde artikelen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*