Plofkrakers proberen pin op te blazen in Utrecht

In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 maart hebben onbekende daders geprobeerd om geld buit te maken bij een pinautomaat middels een plofkraak. Het is niet bekend of dat ze ook daadwerkelijk gelukt is.

Rond 04.30 uur kreeg de politie melding dat er een poging tot een plofkraak had plaatsgevonden bij een pinautomaat aan de Handelstraat in Utrecht.

Doordat er een te hoge concentratie gas was moesten de omliggende woningen worden ontruimd. Inmiddels zijn de bewoners weer teruggekeerd naar huis. Het voertuig dat bij de pin stond is in beslag genomen.

Een ooggetuige meldde dat er twee scooters, met onbekend aantal personen, vanaf de Handelstraat waren weggereden in de richting van het Beethovenplein. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bron: Politie

Eén reactie

  1. ik denk dat het de bank niet zoveel intereseerd die plofkraken proberen het ook niet te voorkomen ze zijn toch verzekerd tegen diefstal denk ik .
    want ik als beveiliger heb een voorstel aan hun gedaan om mobiele surveillance uit te gaan voeren om het te voorkomen dat er zo veel schade ontstaat.
    maar de abn amro geeft mij geen antwoord
    wat betrefd beveiligen van pinautomaten.