Pokémon Go is een enorme rage op dit moment en een doorslaand succes voor Nintendo. Steeds meer mensen worden gespot die druk aan het jagen zijn op Pokémons. Dit hebben dieven en straatrovers ook opgemerkt en de politie ziet steeds meer aangiftes van mensen die beroofd zijn tijdens het spelen van Pokémon Go.

Het laatste slachtoffer viel in Rotterdam-Zuid. Een 13-jarige jongen liep over straat op zoek naar Pokémons toen een dief hem van zijn telefoon beroofde. Uit het hele land komen dit soort meldingen binnen bij de politie. Zo ook van drie Tilburgers die afgelopen vrijdag door een park liepen op zoek naar Pokémons toen ze alle drie werden beroofd.

Het spelletje is een enorme rage op dit moment. Omdat de monsters die je moet verzamelen overal kunnen zitten zorgt het spel voor veel overlast. Er zijn al bijvoorbeeld mensen gespot die een politiebureau proberen in te komen om een Pokémon te vangen. De politie heeft hiervoor al gewaarschuwd dat niemand dit moet proberen. Het is niet toegestaan om Pokémons te vangen op het politiebureau.