Politie gaat door het stof na wederom oppakken demonstranten

Activiste Joanna zat gister nog rustig aan tafel bij Pauw & Witteman om te vertellen wat de plannen nou precies waren voor Koninginnedag. Verscheidene activisten hadden een gesprek gehad met Burgemeester Eberhard van der Laan die hen verzekerde dat ze het recht hadden om te mogen demonstreren en dat Joanna dit keer niet zomaar zonder reden door de politie zou worden aangehouden en meegenomen. Maar niets is minder waar want het was vandaag wederom raak. De politie vond het nodig om twee personen zonder enige reden mee te nemen naar het politiebureau.

De 23-jarige studente uit Utrecht werd eerder ook al gearresteerd omdat ze tijdens een bezoek van ex-koningin Beatrix een bord omhoog had gehouden met de tekst ‘Weg met de monarchie, het is 2013’. Dat vond de politie kennelijk zo erg en besloten om haar aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Daar werd haar nog verteld dat als ze geen zin had in een monarchie ze maar lekker op een onbewoond eiland moest gaan wonen.

Dinsdagochtend is de studente tijdens de zogenaamde abdicatie van Beatrix gearresteerd op de Dam. Ook Hans Maessen van het Nieuw Republikeins Genootschap mocht mee naar het politiebureau. Toen het ondertekenen van de abdicatie te volgens was op grote schermen werd de studente aangesproken door enkele agenten.

‘De twee kregen eerst een waarschuwing het plein te verlaten, maar ze beriepen zich tegen de agenten op het recht te demonstreren,’ aldus een journaliste van de Volkskrant. Omdat ze hier geen gehoor aan gaven werden ze direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

En wederom blijkt de aanhouding van Joanna en Hans Maessen onterecht te zijn geweest. Na eerst te hebben ontkend dat de twee personen waren aangehouden. Plaatste de politie Amsterdam een mager excuus op hun twitteraccount. ‘Onterechte aanhouding Maessen en Van der Hoek. Beiden worden met excuus retour gebracht naar het centrum van Amsterdam.’, aldus de politie via twitter.

2 reacties

  1. Wij hadden jaren geleden te doen met de mensen in de DDR. Maar zijn wij nou beter af ? Zeker te weten hebben wij het nouy slechter. Onnodig opgepakt worden is normaal in deze tijd en sommige praten het nog goed ook nog eens en dan de camera’s overal tot op je werk toe en dan het afluisteren via je mobiel die vele naast hun bed hebben liggen en dan dat ze ook nog meekijken als ze het nodig vinden via je pc. Dan nog het monsanto voer die ze door onze strot willen duwen. Dan nog de slimmemeter die in je huis geplaatst word enz enz. Maar wij blijven maar onnozel met vlaggetjes zwaaien.

    1. Was beter dat die twee naderhand flink stenis hadden getrapt. Aangifte tegen de twee agenten en de beveiliger. Dan kwam vanzelf naar voren dat het in opdracht was van hoger iemand. Dit bewijst weer eens dat wij ook een statie hebben.