Rellen in banlieue Parijs na verkrachting door politie met wapenstok

In de Parijse voorstad (=banlieue) Bobigny zijn wederom demonstranten slaags geraakt met de politie. De mensen zijn woedend na een mishandeling en verkrachting van een man door agenten met een wapenstok.

De jongeren in de wijk zijn het politiegeweld en zat en reageren zich op deze manier af. In de banlieue is het al sinds de zware mishandeling van de 22-jarige man, zeer onrustig. De afgelopen weken zijn er zeker al 200 personen gearresteerd.

Tegen de politieagenten die het slachtoffer bewerkten met een wapenstok, is een onderzoek ingesteld. Drie agenten worden verdacht van buitensporig geweld tijdens de arrestatie en een vierde agent ook van mogelijke verkrachting met zijn wapenstok.

Eén reactie

  1. er is een ONDERZOEK ingesteld? dat is nou mooi! (dan zie je direct weer hoe dubbel op zij allemaal zijn wetgevers, .. als je (drie agenten) wordt verdacht van EXTREME GEWELDPLEGING, of (één politie) VAN VERKRACHTING, zou je bij ieder ander mens er zonder het zelfs na te hoeven vragen met je ogen dicht zeker van kunnen zijn dat je direct zou worden GEARRESTEERD.. AANGEHOUDEN. en totdat er enige zekerheid is omtrent de procedure(s) die men gaat volgen van daar af, of totdat de aanklacht vervalt, zou je WORDEN VASTGEZET. maar zelfs bij verkrachting en manslag IN HET OPENBAAR doen ze dat niet als het om ‘hun eigen mannetjes’ gaat. het moreel failliet van de ‘recht’spraak (of is het hier, ‘rechts’staat?) is al lang een gepasseerd station. en nieuwe Franse Revolutie is dan onvermijdelijk.. ik hoop maar dat ze ditmaal niet zich aan onschuldige lieden te buiten gaan.. al is ’t vaak moeilijk om die onschuld er aan de buitenkant aan af te zien.