Rellen in Schilderswijk in Den Haag (UPDATE)

Haagse Schilderswijk voor de rellen.

In de Haagse Schilderswijk zijn op en rond het Hobbemaplein, na een demonstratie inzake de dood van de 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez, rellen uitgebroken.

Er zijn bushokjes vernield, brandjes gesticht en winkelruiten ingeslagen. Dit gebeurde bij het Hobbemaplein, de Hobbemastraat, het Paletplein en de Vaillantlaan. Woensdagavond heeft de politie ook arrestaties verricht toen een demonstratie bij het politiebureau aan de Hobbemaplein uit de hand liep.

Dit zat er natuurlijk al tijden aan te komen na een jarenlange zeer gespannen sfeer tussen de bewoners/jongeren in de Schilderswijk en de politie. De jongeren zien hun kans nu om eindelijk hun opgekropte woede en frustraties uit te leven. Precies hetzelfde gebeurde een aantal jaren geleden in de banlieues in Frankrijk.

Haagse Schilderswijk voor de rellen.
Haagse Schilderswijk voor de rellen in 2015.

(UPDATE)

Na de rellen in de Schilderswijk zijn in totaal 34 aanhoudingen verricht.

2 Reacties op Rellen in Schilderswijk in Den Haag (UPDATE)

  1. Wat een onzin. Als er een Nederlander word doodgeslagen zijn we er ff een dagje ondersteboven van maar als er een buitenlander door de politie word doodgeslagen staat meteen een hele wijk voor 3 dagen op zn kop. Doe toch normaal mensen. Het is te warm om je over dit soort shit druk te maken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*