103 jaar cel in Thailand oprichter coffeeshop ‘The Grass Company’

hasj smokkel middellandse zee, hasj transport 19600 kilogram, hasj smokkel spanje nieuws
Marokkaanse hasj en een joint met hasj erin © crime nieuws

Oprichter van coffeeshopketen ‘The Grass Company’, de 55-jarige Johan van Laarhoven, is door de rechtbank in Thailand veroordeeld tot 103 jaar cel inzake witwassen.

Van Laarhoven moet van de 103 jaar zeker twintig jaar uitzitten. Zijn Thaise vrouw kreeg twaalf jaar cel voor medeplichtigheid. Beiden zitten al sinds vorig jaar juli in erbarmelijke omstandigheden vast.

De witwaszaak tegen van Laarhoven kwam aan het rollen toen vorig jaar de Nederlandse justitie een onderzoek naar hem startte. De voormalig coffeeshop eigenaar had ‘The Grass Company’ al van de hand gedaan en leefde al jaren rustig in Thailand. Het is zeer opmerkelijk dat Van Laarhoven is veroordeeld voor het witwassen van twintig miljoen euro waar hij gewoon belasting over heeft betaald. Het gaat om inkomsten uit de gedoogde handel in softdrugs.

13 Reacties op 103 jaar cel in Thailand oprichter coffeeshop ‘The Grass Company’

  1. denk dat die mensen in thailand niet wete wat gedoogbeleid betekent. hij krijgt nog wel vrijspraak want zijn coffeeshops zijjn ook nog gewoon open ( gratis geld voor de overheid)

  2. Altijd belasting betaald in Nederland,maar jullie vergeten waarschijnlijk dat hij met een kapitaal van 20mln richting thailand is gegaan waarbij hij ook nog eens van alles op naam van zijn vrouw heeft gezet.
    Ik denk dat hij is veroordeeld omdat hij over dat kapitaal die die heeft overgedragen aan zijn vrouw geen belasting heeft betaald in thailand.In NL moet je ook belasting betalen over geschonken/overgedragen kapitaal.Zal in thailand ook wel zo een belastingregel bestaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*