Vergeefse poging ramkraak supermarkt Groningen

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni hebben nog onbekende daders de pui van een supermarkt in Groningen geramd middels een gestolen voertuig. Er is niets buitgemaakt.

Rond 05.30 uur zagen enkele getuigen hoe een pui van een winkel aan de Jacob van Ruysdaelstraat geramd werd door een kleine zwarte auto. Op bewakingsbeelden is te zien dat de daders ruim vijf keer de pui hebben geramd waarna ze naar binnen zijn gegaan en weer héél snel vertrokken zijn zonder buit.

De politie vermoedt dat de daders het mogelijk voorzien hadden op een geldautomaat in de supermarkt. Echter wordt deze dagelijks geleegd en er zat dus helemaal niks in ten tijde van de ramkraak. Derhalve vertrokken de daders weer met lege handen.

Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt dat er drie mannen in de auto zouden hebben gezeten ten tijde van de kraak. Saillant detail is dat er tijdens de ramkraak een grote lichtgekleurde hond in de auto zat. Na de mislukte kraak zijn ze via de Friesestraatweg naar de Voermanstraat gereden waar ze het voertuig hebben achtergelaten en wegliepen samen met hun hond. Het gebruikte voertuig is eerder in de nacht of avond gestolen in Vries.

Bron: Politie

2 Reacties op Vergeefse poging ramkraak supermarkt Groningen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*