Een Belg die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de ripdeal én dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe heeft een interview gegeven en zegt helemaal niets met de moorden te maken te hebben.

Het gaat om Youssef C. die al eerder een interview heeft gegeven als ‘Mohamed’ in de Panorama. In het interview in de Panorama heeft hij andere dingen verklaard dan in het interview met Vlinderscrime.

Zelf beweert hij nu niet aanwezig te zijn geweest op de dag van de dubbele moord. Hij is naar eigen zeggen wel een dag eerder in het vakantiehuisje geweest om de drugsdeal te bespreken. Zodoende zou er ook dna van hem op de plaats delict terecht zijn gekomen.

C. zou zelfs aan de leugendetector zijn verhaal willen doen. Helaas voor hem heeft zo een test weinig zin bij een rechter. Zijn advocaat zegt dat C. niet van plan is zich te melden.

Een echt diepte interview is het (nog) niet geworden. Waarom C. het slim leek om een interview te geven is een raadsel. Het zal hem zeker niet helpen bij de rechter.

Op 14 oktober 2015 kwamen in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe No Surrender kopstuk Brian Dalfour en Muljaim Nadzak om het leven. Dit was het gevolg van een, vermoedelijk, uit de hand gelopen ripdeal. De groep NL’ers zou van plan zijn geweest de Belgen, die in de veronderstelling waren een partij cocaïne te gaan kopen, te rippen van hun geld.

Op 18 augustus 2016 is de pro forma-zitting inzake de dubbele moord. Alle verdachten moeten die dag in de rechtbank verschijnen.