Bij een gewapende overval op een juwelier in het Duitse Recklinghausen zijn de daders overmeesterd door de eigenaar en zitten nu vast. Hun buit, een half miljoen euro aan exclusieve horloges, is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

De overval is op beeld vastgelegd door omstanders. De overvallers vielen de filmer op toen ze een tijdje voor de juwelier rondhingen. Op een bepaald moment gingen ze over tot actie en sloegen binnen in de zaak vitrines in.

Met een grote tas vol met gestolen horloges, van onder meer de zéér exclusieve merken Hublot, IWC, Rolex en Patek Philippe, slaan de daders rennend op de vlucht. De eigenaar van de juwelier laat het daar niet bij zitten en zet de achtervolging in. Hij werkt één van de overvallers naar de grond en pakt zijn handelswaar weer terug.

De eigenaar is scherp want hij pakt nog een tas gevuld met horloges af van een tweede overvaller. Omstanders duiken op de man en houden hem in bedwang op de grond. Later heeft de Duitse politie nog drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. In totaal zitten vijf verdachten vast in verband met de mislukte overval.