Agenten in Helmond zijn zondagavond bekogeld met stenen en glas toen ze een jongen probeerde aan te houden omdat hij op een scooter reed zonder kenteken. Tijdens zijn aanhouding ging het helemaal mis toen omstanders zich ermee gingen bemoeien.

Bij de politie was een melding inzake scooteroverlast in de omgeving van de Willem Prinzenstraat binnengekomen. De politie ging ter plaatse en zagen een jongen op een scooter zonder kentekenplaat rijden. Hij kreeg een stopteken maar daar had hij geen boodschap aan en sloeg op de vlucht.

De achtervolging werd ingezet en de scooterrijder werd klemgereden. Dit was nog niet genoeg want de bestuurder gooide zijn scooter tegen de politieauto en probeerde te voet te vluchten. Helaas voor hem was een politieagent te snel en werd hij bij zijn kraag gevat. Tijdens de aanhouding liep het helemaal uit de hand.

Toegesnelde vrienden van de jongen keerde zich tegen de politie en buurtbewoners kwamen ter plaatse en deden ook mee. De politie werd bekogeld met glas en stenen en één agent werd zelfs met volle kracht gebeten in zijn bovenarm. Er werd assistentie opgeroepen en uiteindelijk zijn drie personen opgepakt. Daarbij werd flink wat geweld gebruikt en klappen uitgedeeld door de politie.

Omstanders hebben beelden gemaakt van de ongeregeldheden en die zijn online verschenen. De politie is blij met de videobeelden en zegt deze prima te kunnen gebruiken bij het onderzoek en mogelijk nieuwe aanhoudingen.