Er is weer een nieuwe aflevering van de documentaire serie ‘Achter Buurten’ van Ismail Ilgun. Deze keer is hij op bezoek gegaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

“Ismail Ilgun (1997) kwam in 2016 in het nieuws als de beruchte ‘Treitervlogger’ uit de Zaanse achterstandswijk Poelenburg. Sinds een half jaar heeft de Zaandammer het roer omgegooid en focust hij zich enkel op het positieve. De in Zaandam geboren Ismail Ilgun werd bij het grote publiek bekend door zijn Hoodvlogs. De 19-jarige vlogger nam je mee door de wijk Poelenburg en het dagelijkse leven van de jongeren daar. Niet iedereen kon de realiteit van Poelenburg waarderen waardoor Ilgun plotseling het gezicht werd van de Nederlandse achterstandswijk en misschien wel de meest gehate persoon in het land.

Na een bezoek aan het programma van (Jeroen) Pauw ontstond er een landelijke discussie over Ismail Ilgun en zijn vrienden en hoe het leven in de Nederlandse achterstandwijk aan toegaat. “We maakten bij Pauw niet een goede indruk met onze slechte houding. Na de uitzending werd de ellende alleen maar erger. Iedereen had een mening over mij. Ik werd opgepakt en gearresteerd wegens opruiing. Ik heb mijn excuses enkele dagen later aangeboden. Het is nooit te laat om te veranderen en ik heb besloten dat deze periode achter me ligt. Ik wil op een positieve manier gebruik maken van het publiek dat ik bereik met mijn vlogs.”

Na Spangen in Rotterdam, de Kolenkitbuurt in Amsterdam en Woensel in Eindhoven is het deze keer de beurt aan de Utrechtse wijk Kanaleneiland.