De politie in de Verenigde Staten krijgt er maar geen genoeg van om videobeelden te delen van golfer Tiger Woods die onder invloed aangehouden werd. Deze keer gaat het om de blaastest op het politiebureau.

Agenten in de VS controleerden afgelopen week een Mercedes die aan de zijkant van de snelweg geparkeerd stond. De motor van de wagen stond nog aan en het knipperlicht knipperde. Verder bleek dat de linker voor- en achterband van de Mercedes lek waren. Genoeg reden voor een grondig onderzoek.

De bestuurder bleek golfkampioen Tiger Woods te zijn. De 41-jarige Amerikaan ontkent dronken te zijn geweest maar dat het ging om een ‘onverwachte reactie op medicijnen’. Op de beelden is te zien dat Woods inderdaad onder invloed is maar of dit door de drank, medicijnen of een combinatie van beide komt zal uit onderzoek moeten blijken.

Nadat de politie eerst een mugshot (=politiefoto) had gedeeld van de golfer, werd een dag na zijn arrestatie de video openbaar gemaakt waarin Tiger Woods een zogenaamde DUI test op straat krijgt. Dat was niet genoeg blijkbaar want ook de video van Woods in de politiebureau is vrijgegeven.