Wapens, geld en drugs bij politieactie in Rotterdam

dode flat zuidoost moord, brand flat zuidoost dode, barbusselaan zuidoost brand dode
© Auteursrecht Het auteursrecht op de website wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voorbehouden. Onder voorwaarde dat de bron vermeld wordt, mogen onderdelen van de inhoud van de website worden overgenomen. [CC BY 3.0 nl], via Wikimedia Commons

Een integrale politieactie op het Noordplein in het Oude Noorden in Rotterdam heeft vrijdagavond naast informatie, geld, wapens en drugs opgeleverd.

Bij de actie waren medewerkers van de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, belastingdienst, Landelijk Informatiepunt Voertuigcriminaliteit, Openbaar Ministerie, Douane en speurhondengeleiders betrokken. In totaal zijn ruim 158 voertuigen gecontroleerd.

In twee voertuigen werden nep vuurwapens aangetroffen die niet van echt te onderscheiden zijn. Een Rotterdammer werd gepakt met een taser en kreeg direct van het OM een strafbeschikking.

Verder werd bij een man een groot geldbedrag van 17.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. De financiële recherche heeft een onderzoek gestart naar de rechtmatigheid van dit geld. Bij de actie zijn verder boetes uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een ID en andere verkeersovertredingen.

Gerelateerde artikelen

Geef als eerste een reactie