Wietkweker loopt tegen lamp door centrale verwarming

Een wietkweker in een huurwoning aan de A.M. van Voorthuijsenstraat in den Helder is tegen de lamp gelopen door zijn centrale verwarming.

De bewoner had bij de woningstichting aangegeven dat hij niemand op zijn zolder wilde. Zo een verzoek is nogal verdacht. Uiteindelijk moesten ze toch op zolder zijn aangezien de bewoner een servicecontract heeft voor de centrale verwarming en de cv hing op zolder.

Eenmaal aangekomen op zolder bleek al snel waarom de bewoner niemand op zijn zolder wilde. Er werd een in werking zijnde wiethok met in totaal 30 planten aangetroffen. Daarop werd de politie gewaarschuwd en de kwekerij ontruimd.

Omdat er niemand in de woning aanwezig was konden er geen aanhoudingen worden verricht. Dan blijft de vraag hoe zijn medewerkers van de woningstichting binnengekomen als de bewoner niet aanwezig was? Mag dat gewoon?

Eén reactie

  1. Elke nieuwe huurder die van een huurstichting huurt krijgt van die huurstichting altijd nieuwe sloten op de deuren. Dit om zogenaamd te voorkomen dat oude huurders een kopie sleutel achterhouden.

    U kunt er gevoegelijk vanuit gaan dat de stichting van elke woning zelf een sleutel heeft achtergehouden en dat ze daar naar eigen goed dunken, stiekem gebruik van maken.

    Dus huurt u van de woningstichting: vervang zelf eerst de sloten na aanvaarding huurcontract, zodat u vreemde potten kijkers buiten houdt !