Willem Holleeder in beroep tegen vordering van 18 miljoen

Willem Holleeder gaat in beroep tegen de beslissing van de rechtbank dat hij de overheid bijna 18 miljoen euro aan crimineel verkregen vermogen moet betalen. Dat heeft zijn advocaat Stijn Franken laten weten.

In 2012 oordeelde de rechtbank al dat Holleeder 18 miljoen afpersingsgeld moest betalen aan de Staat. Zijn advocaten dienden een wrakingsverzoek in tegen een van de rechters. De wrakingskamer wees dit verzoek af maar om alle schijn van partijdigheid te voorkomen is de zaak doorverwezen naar een ander team rechters.

De tweede team rechters kwam tot nagenoeg hetzelfde oordeel. Het bedrag is wel met 5.000 euro verminderd omdat er zoveel tijd is verstreken sinds de vorige uitspraak. Het precieze bedrag komt daarmee op 17.952.932,47.

Eén reactie

  1. Precies regg. Stel je sluit een overeenkomst op papier met iemand ik geef jou geld en jij steekrijgt dat gebouw in Brand. Dan heb je het gebouw in Brand gestokenaar geen geld. En je gaat naar een advocaat want er is sprake van wanprestatie dan zegt de wet nee de overeenkomst is nietig want….

    Nu vraag ik me dus af je verdient geld met criminele activiteiten betaalt daar geen belasting over. Maar de staat claimt dit op welke gronden weet ik ook niet om vervolgens het om te verrijken en of dit in de staatskas te doen.

    Dus dan klopt het dat Nederland sinds de voc tijd en daarvoor eigenlijk is opgebouwd Door crimineel vermogen. Kijk bijv maar naar de amsterdamse grachtengordels om een voorbeeld te noemen.

    Eigenlijk moeten alle burgers en of criminelen een claim indienen tegen de Nederlandse staat deze blijft het land verrijken met geld wat van onrechtmatig handelen afkomstig is

    Dus justitie wil geld van holleerder afkomstig van een onrechtmatige daad. Justitie kantje dan als staate heler zien denk ik dan….