De recherche heeft in een woning en garage in het Drents dorpje Elim een zeer professioneel XTC-lab aangetroffen en ontmanteld. In een woning in Zwartemeer is een wietkwekerij ontdekt in de kelder. Vier personen zijn aangehouden.

Agenten vielen afgelopen woensdag de woning en garage binnen naar aanleiding van informatie uit een groot onderzoek. Tijdens de doorzoeking werden veel verschillende vloeistoffen, half- en eindproducten gevonden. Verder werd in de woning een tabletteermachine aangetroffen die 40.000 tot 50.000 pillen per uur kan produceren.

Direct na de ontdekking van het XTC-lab heeft de politie een 43-jarige man en zijn 45-jarige vriendin aangehouden in hun woning in Den Haag. Hierbij werden kilo,s (6) synthetische drugs en onderdelen van een tabletteermachine gevonden. Daarnaast zijn er laptops, telefoons, gegevensdragers en is er administratie aangetroffen en in beslag genomen.

De 43-jarige man is ook eigenaar van een vrijstaande woning in Zwartemeer. Daar troffen agenten in de kelder een professionele wietkwekerij en droogruimte aan. Twee aanwezige personen, een 65-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Portugal, zijn aangehouden.