Een zakkenroller die een zwaar bezopen man als een makkelijk doelwit zag en hem roofde van zijn portemonnee en mobiele telefoon, blijkt achteraf toch soort van een reddende engel te zijn voor het slachtoffer.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de zakkenroller de zwaar dronken man beroofd. Kort daarna wordt de dronken man wakker, staat op en loopt wat rond. In de video is te zien dat de man heel erg dronken is en wankelt in de richting van het spoor. En dan valt hij opeens van het perron af.

Het slachtoffer wankelt zwaar beschonken richting het spoor en valt terwijl een omstander gewoon toekijkt en vervolgens droog wegloopt © screenshot

Het slachtoffer wankelt zwaar beschonken richting het spoor en valt terwijl een omstander gewoon toekijkt en vervolgens droog wegloopt © screenshot

Een omstander die er vlakbij staat ziet dit hele voorval gebeuren en besluit gewoon droog weg te lopen, terwijl er een trein aankomt. De dief blijkt niet zo laf te zijn en rent langs de trein , springt op het spoor en helpt zijn slachtoffer weer op het perron. Wonderbaarlijk raakt niemand ernstig gewond hierbij.

“In elke dief schuilt een goed mens, en elke onschuldige bijstander kan een klootzak zijn.” Aldus een Franse agente. En dat blijkt zeer zeker uit de beelden. Want de omstander mag dan wel geen dief zijn maar hij is wel zo laf om iemand die dreigt overreden te worden door een trein gewoon aan zijn lot over te laten en rustig weg te lopen. Het is niet bekend of de ‘goede dief’ gepakt is voor de diefstal.