In Rotterdam is bij een schietpartij op de Herman Robbersstraat een man gewond geraakt aan zijn been. Zes personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Bij de Rotterdamse politie kwamen rond 14.15 uur meerdere meldingen binnen van getuigen die zeiden een schot te hebben gehoord in de omgeving van de Herman Robbersstraat.

Agenten gingen met meerdere eenheden ter plaatse maar troffen niemand aan. Volgens getuigen zijn na de schot drie auto’s weggereden. Bij de vluchtactie raakten meerdere auto’s in de straat beschadigd.

De politie startte een onderzoek en gingen op zoek naar verdachten. In de omgeving werden twee van de drie auto’s onderschept. Dat gebeurde op de Zaagmolenstraat en de Noorderbrug. De inzittenden, drie Rotterdammers van 19, 20 en 34 jaar en een 25-jarige man uit Roermond, zijn aangehouden.

Verder onderzoek leidde de politie naar een woning in de Vletstraat waar nog twee verdachten werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Het slachtoffer was inmiddels ook getraceerd. het gaat om een 22-jarige Rotterdammer die in een ziekenhuis in Rotterdam behandeld wordt aan zijn been.