Zimmerman vrijspraak betreffende doodschieten adolescent

In de spraakmakende zaak die de Verenigde Staten al weken bezighoudt is er eindelijk een uitspaak. De verdachte, George Zimmerman, wordt onschuldig geacht op alle aanklachten. De jury heeft twee dagen lang overlegd en is tot deze conclusie gekomen.

Vorig jaar februari schoot George Zimmerman een 17-jarige jongeman genaamd Trayvon Martin dood op straat. De schietpartij deed veel stof opwaaien onder meer vanwege vermoedens van racisme. Zimmerman zou er met zijn pistool op uit zijn gegaan nadat hij een verdacht persoon zou hebben gezien.

Wat er daarna gebeurde is niet helemaal duidelijk maar wat wel duidelijk is dat er een tiener dood is. Naar eigen zeggen zou George Zimmerman door de tiener zijn aangevallen nadat hij hem aansprak op verdacht gedrag. Vervolgens schoot hij hem dood. En dat mag klaarblijkelijk want hij is vrijgesproken.

Eén reactie

  1. Verbaast me niet, dit Amerika is al een bananenrepubliek.

    Heb het altijd al een vreemd land gevonden op het gebied van de rechtspraak: Je moet veel geld hebben en vooral niet zwart zijn. Dan kom je er overal mee weg.

    Geen fysiek bewijs of getuigen dat het slachtoffer iets misdaan heeft en toch mag je zomaar iemand straffeloos doden, een verkeerde blik was blijkbaar al voldoende reden en rechtvaardiging om uit zelfverdediging te vermoorden.

    Echt bizar, een paar weken geleden waren de ouders en het complete incident te zien bij Dr Phill. De jongen ging na het sporten frisdrank en een snack halen in zijn sportoutfit..hoezo dreigend.