Pokémon is een enorme hype en dat merkt iedereen wel. Overal zie je groepjes mensen met telefoons in hun hand die Pokémons aan het vangen zijn. Toen een man in Dordrecht samen met een vriend een zogenaamde ‘Pokémon gym’ wilde aanvallen werden ze beide zwaar mishandeld.

Het slachtoffer, een 29-jarige Dordtenaar, was vorige week maandag rond 23.30 uur Pokémons aan het vangen op het Koeienveld in Dordrecht. Op het veld waren meerdere mensen aanwezig en waaronder een groep van zo’n acht mannen. Zij riepen naar de twee slachtoffers dat ze het niet in hun hoofd moesten halen om hun Pokémon gym aan te vallen. Dit leidde tot wat duw- en trekwerk en uiteindelijk tot een zware mishandeling.

De 29-jarige Dordtenaar deelde volgens de politie wel de eerste klap uit maar werd vervolgens door zes tot acht jongens belaagd en mishandeld. Uiteindelijk wist hij weg te komen en hard naar huis te rennen. Ook zijn 25-jarige vriend werd geslagen en ook nog beroofd van zijn telefoon. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling en is op zoek naar getuigen.