Bij twee acties in het Caribisch gebied heeft marineschip Zr. Ms. Amsterdam deze week ruim 1.200 kilo cocaïne onderschept. Volgens het ministerie van defensie ging het om drugstransporten uit Colombia en Venezuela. Er zijn enkele aanhoudingen verricht.

De eerste drugstransport was een zogenaamde go fast die met hoge snelheid van de Colombiaanse kust naar het noorden voer. Middels een boordhelikopter werd de speedboot tot stoppen gebracht. Bij controle van de boot bleek er ruim 600 kilogram cocaïne aan boord. De opvarenden zijn aangehouden.

De tweede transport was opnieuw een go fast die dit keer vanaf Venezuela was vertrokken en richting het noorden voer. De marine volgde de speedboot enige tijd ongemerkt in het donker. Uiteindelijk had de bemanning van de go fast door dat ze gevolgd werden en trachtten er met hoge snelheid vandoor te gaan. Ondertussen werden er balen met drugs de zee in gegooid. Uit het water werden in totaal 19 balen met coke gevonden. In totaal gaat het om een partij van 600 kilogram. De go fast wist te ontkomen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl