Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

1 jaar cel geëist voor ontucht met dertig kinderen op verschillende locaties in Nederland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een jaar cel geëist tegen een man voor ontucht met zeker dertig kinderen.

Het misbruik vond tussen 2014 en 2020 plaats op verschillende locaties in Nederland. De 47-jarige Roeland P. benaderde jonge jongens met een smoes dat hij een speurtocht organiseerde. Vervolgens dwong hij zijn slachtoffers tot expliciete handelingen. Het zou gaan om minimaal 27 kinderen die op deze wijze onder meer zijn betast.

Tegen een man die met minstens dertig ontuchtzaken in verband kan worden gebracht, is donderdag drie jaar celstraf (waarvan twee jaar voorwaardelijk) geëist. Het zou gaan om ontucht met ten minste 27 jonge jongens. De 47-jarige Roeland P. wist naar eigen zeggen precies wat hij deed toen hij ze benaderde met de smoes dat hij een speurtocht organiseerde en ze vervolgens verleidde tot seksuele handelingen.

De officier van justitie heeft een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk, geëist. Daarnaast is er ook 240 uur werkstraf geëist. De verdachte is op vrije voeten en zou inmiddels in therapie zijn en aan het werk. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.