In april van dit jaar heeft de politie in een appartement in Amsterdam-Osdorp ruim zes kilogram cocaïne en ruim 1 miljoen euro aan contanten aangetroffen. Drie mannen uit de Dominicaanse Republiek worden verdacht van de handel in verdovende middelen en het in bezit hebben van ruim 1 miljoen euro aan drugswinsten. Dit meldt Het Parool.

De politie zou de verdachten op het spoor zijn gekomen na tips uit de buurt en door informatie uit een ander lopend onderzoek. Tijdens observatie van een appartement aan de Pieter Calandlaan in Osdorp zagen rechercheurs hoe twee verdachten een nogal zware sporttas uit een net gearriveerde BMW haalden en naar binnen brachten.

Later diezelfde avond viel een arrestatieteam (AT) van de politie het appartement binnen. Bij doorzoeking van het pand werd ruim 1 miljoen euro aan contanten gevonden. Het grootste gedeelte zat in de zware sporttas. Tevens werd in de keuken ruim zes kilo cocaïne en een gsm jammer aangetroffen.

In een tweede appartement, ook in Osdorp, werd nog ruim een kilo coke gevonden. In een derde woning in Zuid-Oost lag nog een kleine hoeveelheid cocaïne. Volgens advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen was de inval in de woning onrechtmatig. Volgens hem was er gewoonweg te weinig informatie om een inval in de woningen te rechtvaardigen. Derhalve heeft hij ook een klacht ingediend bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.